fbpx
+45 77 34 23 23 kontakt@ncgulve.dk

Guide til vask af ludbehandlet gulv

Vedligeholdelse af ludbehandlet trægulv 

For at du kan vedligeholde dit nye ludbehandlede gulv bedst muligt, har vi lavet en guide til, hvordan du vasker samt vedligeholder gulvet. 

 

 

Hvornår må du stille dine møbler tilbage?

Efter dine gulve er behandlet med lud anbefaler vi, at du venter 24 timer med at flytte dine møbler på plads. Det er vigtigt, at de løftes og ikke trækkes hen af gulvet – ydermere anbefaler vi, at du bruger filtpuder under borde og stole – på den måde undgår du at ridse gulvet. 

Hvordan skal gulvet vaskes efterfølgende?

Vi anbefaler, at du bruger hvid-, ekstra hvid- eller natursæbe, hvis dine gulve er ludbehandlede. Du skal vælge sæbe alt efter den behandling de har fået. Har de fået en hvid ludbehandling, skal du bruge hvid eller ekstra hvid sæbe, du kan med fordel vælge ekstra hvid, hvis du ønsker dine gulve skal blive lysere. Hvis dine gulve har fået naturlig lud anbefaler vi, at du bruger en natursæbe. Derudover anbefaler vi, at du følger vejledningen på bagsiden af den valgte sæbe. 

Du skal udover sæben bruge en ren moppe, 1-2 spande samt varmt vand.  

  • Ryst dunken med sæbe inden brug, og hæld derefter sæbe i det varme vand – vi anbefaler, at du følger dosingen, som er angivet på laksæben. 
  • Derefter skal du vride moppen, så den blot er lettere fugtig. Det er en fordel at bruge en ekstra spand med ren vand, som du undervejs kan vride moppen op i. Bruger du ikke to spande, skal du huske at skifte det varme vand undervejs, efterhånden som det bliver beskidt.
  • Når du går i gang med at vaske gulvet, skal du huske at vaske i træets længderetning, så eventuelle striber følger træet. Derudover opnås det bedste resultat ved at tage hele rummet på en gang, i stedet for at holde pause undervejs. 
  • Efterfølgende anbefaler vi, at du går gulvet efter med rent vand og en hårdt opvredet moppe, på den måde undgår du, at der ligger vand på gulvet. 
  • Hvis det er første gang, du vasker gulvet efter ludbehandlingen, er det vigtigt, at du vasker gulvet blidt og ikke presser for hårdt, så du ikke risikerer at fjerne efterbehandlingen, hvis den ikke er hærdet helt. 

Det er vigtigt aldrig at bruge for meget vand, da du i så fald kan risikere skjolder og mærker på dine gulve.  

Skulle der opstå spørgsmål til vedligeholdelse og vask af dine gulve, er du altid velkommen til at kontakte os, så står vi klar til at hjælpe. 

Hvorfor vælge NC Gulve?

99% støvfrie maskiner

Sender altid en gulvmand med mange års erfaring

Fast lav pris i høj kvalitet

3 års garanti

Få et uforpligtende tilbud

kontakt@ncgulve.dk

+45 77 34 23 23

Ring nu
Indhent tilbud